• Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  5 kostnader för en vattenkylare med vattentank

  Postat av ,
  5 kostnader för en vattenkylare med vattentank

  När det gäller att välja en vattenkylare för ditt företag är det inte alltid helt lätt att veta vilket system som passar bäst på ditt kontor. Kanske är det så att du vid första anblick föredrar en automat med vattentank istället för en utan vattentank, men det finns dolda kostnader som kan göra det här alternativet helt plötsligt blir mindre tilltalande.

  Dessa dolda kostnader kan till exempel innefatta de timmar som spenderas i att arrangera och övervaka leveranser, säkerhetsrisken när främlingar kommer in på kontoret, variabel användning vilket innebär svårt att förutsäga fasta månadskostnader och begränsat utrymme för flaskor. Man bör även tänka på vad som händer om man plötsligt står utan vattendunkar eller om någon skadar sig i relation med dessa och försäkringsbolag måste kontaktas.

  Att dricka mycket vätska hjälper till att förbättra koncentrationen och stabiliserar humöret, så det finns tveklöst fördelar med att ha en vattenautomat på jobbet. Var bara medveten om de dolda kostnaderna för vattenkylare med plastdunkar.

  Synliga kostnader kontra dolda kostnader

  Om du hyr eller köper en vattenkylare med vattendunk finns det synliga kostnader, som inkluderar själva automaten, vattenförsörjning och leveransavgifter. Men beroende på vilket system du väljer kan det också finnas dolda kostnader som är svårare att uppfatta. Oavsett om det innebär tid som går förlorad vid leveranser, det utrymme som används för att lagra tankar eller den extra kostnaden det innebär att betala för vatten på dunk, så kan de dolda kostnaderna ha en dramatisk inverkan. De kan till och med väga över de fördelar som finns att faktiskt installera vattenkylaren.

  Fem dolda kostnader för en vattenkylare med tank

  1. Kostnad för att arrangera och ha uppsikt över leveranser

  När du har en vattenkylare med tank kommer en av dina anställda att behöva hantera vattenförsörjningen av denna. De måste hålla koll på hur många flaskor du har kvar, sedan försöka uppskatta hur många som ska beställas vid nästa leverans. Dina anställda kommer att dricka olika mycket beroende på säsong, vilket gör det svårt att förutse hur mycket ditt företag kommer att spendera på vatten, vilket lätt kan leda till högre kostnader än väntat. En hel del tid kan kännas bortkastad när man måste samordna beställningen, samla in fakturor, ta hand om eventuella misstag och så vidare.

  Med en kontorschefs lön, så kan den här uppgiften kosta ungefär 500 kr per vecka eller 25 000 per år. Väljer du en automat som går att koppla in mot vattennätet så slipper du att stjäla denna tid från annat viktigt arbete. Waterlogic erbjuder fast månadsuthyrning, inklusive planerat underhåll, så du behöver aldrig heller tänka på att budgetera efter säsong.

  2. Kostnad för säkerhetsrisk

  Varje företag har känslig information och vill helst hålla dörren stängd för okända. En vattenkylare med tank innebär att du måste öppna upp dina dörrar för leveranser och utsätta ditt företag och dina anställda för onödig risk genom att släppa in en främling på arbetsplatsen.

  Waterlogic har utbildade tekniker för att installera vattenautomater direkt mot ditt vattennät, vilket kyler och renar en obegränsad mängd friskt vatten. Inga fler avbrott, ingen risk för att dörren lämnas öppen efter leverans.

  3. Du förlorar värdefullt utrymme

  Du betalar ett högt pris för kontorsutrymme. Det är en värdefull produkt som blir ännu dyrare om du måste förvara plastdunkar, särskilt med tanke på att du måste lagra både fulla och tomma behållare. Det kan kosta mellan 29 000 kr till 140 000 kr per år, för att stapla plast.

  Om du skulle kunna frigöra denna plats för en anställd, skulle du ha en resurs som genererar inkomst, istället för utrymme som medför en kostnad. Waterlogics bänkmonterade vattenmaskiner kräver mycket lite utrymme, vilket maximerar avkastningen på kontorshyran.

  4. Skador på arbetsplatsen kostar tusentals för företag

  Varje gång en vattendunk blir tom måste en anställd ta bort den tomma flaskan och lyfta en tung, full behållare för att ersätta den. Om man då lyfter felaktigt riskerar man allvarlig skada. Att spilla vatten på golvet skapar också en annan risk och även staplade tomma flaskor medför en risk att personer snubblar över dessa.

  Rapporter visar att arbetsskador kostar samhället många miljoner varje år. Enbart den offentliga sektorn ligger på över 15 miljarder. Använder du en Waterlogic vattenautomat som är fast installerad så undviker du denna risken.

  5. Blir dricksvattenförsörjningen förorenad kommer det att kosta ännu mer

  Slutligen finns risken för att din vattenförsörjning blir förorenad och orsakar sjukdom på arbetsplatsen. Vattenkylare med tank kan vara en grogrund för bakterier. En viss bakterie kallad Bacillus är en stavformad bakterie som trivs i exponerade utrymmen. När anställda använder automaten riskerar de att komma i kontakt med bakterien, vilket kan leda till diarré, illamående och kräkningar. Sjukskrivningar kostar svenska företag 62 miljarder i förlorad produktivitet per år, det här är en kostnad som alla kontor helst skulle slippa.

  Waterlogics kylare använder ett kolbaserat vattenfilter och UV-baserad Firewall-teknik för att hålla din vattenförsörjning fri från sjukdomsframkallande bakterier, föroreningar och klor. Vattenautomatens ytor omfattar även BioCote®-teknik: ett silveradditiv med antimikrobiella egenskaper som förhindrar tillväxten av mikroorganismer och som har förmågan att direkt neutralisera bakterier.

  Gör det smarta valet och välj en fast installerad vattenautomat

  De dolda kostnaderna för en vattenkylare med tank kan leda till misär för ett företag. Waterlogic har inga dolda kostnader för sina högkvalitativa vattenautomater som använder den senaste tekniken för att både minska riskerna och öka arbetsplatsens effektivitet.

  Undvik leveranskostnaden, spara plats, håll ditt kontor tryggt och din arbetskraft frisk med en Waterlogic vattenkylare utan tank.

  5 kostnader för en vattenkylare med vattentank
  Kontakta en Waterlogic-expert för att få rådgivning om det bäst lämpade systemet för ditt företag.