Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  5 tips för att spara vatten på jobbet

  Postat av ,
  5 tips för att spara vatten på jobbet

  Vi påminns numera ofta om de pågående klimatförändringarna och dess konsekvenser. Översvämningar, orkaner och vattenföroreningar blir allt kraftigare och vanligare. För att vända denna negativa trend måste mänskligheten göra förändringar som innebär att belastningen på jordens resurser minskas.

  Att spara på vattnet är något som inte bara är kostnadseffektivt utan även bra för miljön. Finns det då bra och enkla åtgärder som sätter stopp för slöseriet av vattnet? Svaret är ja! Vi kommer här nedan ge 5 tips som minskar vattenåtgången på jobbet:

  1. Undersök vattenledningarna

  Vattenläckage är en av de största orsakerna till en ökad vattenförbrukning på företag. Ofta syns inte dessa läckor och i många fall går tusentals liter vatten till spillo. Exempelvis kan en droppande kran släppa ut 9000 liter vatten per år. Gör ledningsinspektioner kontinuerligt för att undvika dyra vattenkostnader.

  2. Använd automatiska kranar

  Automatiska vattenkranar är inte bara mer hygieniska utan även vattenbesparande, jämfört med en traditionell kran kan man spara så mycket som 70% av vattnet. En annan stor fördel med automatiska kranar är att de reducerar risken för kontaminering av diverse baciller och virus såsom streptokocker, E-coli, förkylningsvirus m.m.…

  3. Byt ut de gamla toaletterna

  Själva designen och utseendet skiljer inte så mycket mellan nya och gamla toaletter, effektiviteten och besparingen av vatten är dock markant bättre med moderna toaletter. Ett byte kan spara dig tusentals liter vatten på jobbet varje år.

  4. Börja vid diskhon

  Tänk dig för en extra gång innan du stolt börjar diska kaffemuggarna på jobbet under rinnande vatten. En handdisk kan förbruka så mycket som 100 liter vatten, till skillnad mot en effektiv diskmaskin som endast förbrukar ca 10-20 liter. Det är även viktigt att man fyller diskmaskinen helt innan den sätts igång.

  Om ditt företag saknar diskmaskin kan du ändå göra handdiskningen mer effektiv genom att först fylla diskhon med ljummet vatten och sedan förblöta all disk. Tappa sedan upp rent vatten i den andra delen av diskhon för sköljning, och du slipper ha rinnande vatten från kranen igång.

  5. Investera i smarta bevattningssystem

  Om ditt företag använder sig utav bevattningssystem finns det möjlighet till att spara in stora mängder vatten genom att investera i smarta produkter. Ett bra exempel på detta är en sådan enkel sak som en regnsensor, hur ofta ser man inte sprinklers vara igång på kommunala parker och golfbanor när det regnar?

  I regel får man räkna med en initial stor inköpskostnad för ett nytt system, detta är dock något som företag tjänar in på kort tid genom vattenbesparingar och mindre underhåll.