Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  5 tips som hjälper dig att dricka mer vatten på jobbet

  Postat av ,
  5 tips som hjälper dig att dricka mer vatten på jobbet

  Sedan barnsben har vi alla hört att det är bra för kroppen att dricka mycket vatten. Är du trött - drick vatten, är du sjuk - drick vatten, har du huvudvärk - drick mer vatten. Ja listan kan göras lång och det är vetenskapligt bevisat att ett högt vätskeintag har många hälsofördelar.

  Vatten är verkligen naturens egen medicin som i rätt mängder kan göra underverk för kroppen. Ett underskott gör att kroppen går in i en konstant uttorkning med negativa påföljder. Det är ett påvisat faktum att många personer dricker alldeles för lite på jobbet. Vad är orsaken till detta?

  På många arbetsplatser är det en hög stressnivå. Detta leder till att folk helt enkelt inte hinner dricka ordentligt med vatten, eller rättare sagt inte prioriterar att dricka tillräckligt med vatten. Om du verkligen vill få igång en bra rutin med ditt vätskeintag men inte riktigt vet hur du skall komma igång har vi här nedan listat fem enkla tips på hur man undviker uttorkning på arbetsplatsen.

  Använd frukt i vattnet för att göra det mer smakrik

  1. Använd frukt i vattnet för att göra det mer smakrik

  Tycker du att vatten känns “tråkigt” och smaklöst att dricka? Testa då att lägga lite färsk frukt i t ex. vattenflaskan för att mer smak. Låt det gärna ligga i några timmar för att få fram extra mycket smak. Det här knepet fungerar med all sorts frukt som apelsinklyftor, vattenmelon, citron, kiwi, hallon etc. Man kan även frysa frukten innan den placeras i vattnet och därefter använda den istället för iskuber. Tänk på att i mesta möjliga mån använda ekologiska frukter, och skrubba skalet väl.

  2. Använd en app som hjälpmedel

  Nuförtiden finns det appar för nästan allting, att hålla koll på sitt vattenintag med en app kan vara en riktigt god idé för de som glömmer att dricka på jobbet. Dessa appar (finns både till Android och iPhone) håller koll på hur många glas vatten du har druckit, och hur många du har kvar att dricka innan läggdags. Vill man ta det ett steg längre så finns det även smarta vattenflaskor som ansluts till din telefon, dessa flaskor håller sedan koll på hur mycket du dricker och påminner dig om hur mycket du har kvar att dricka under dagen för att nå ditt mål.

  3. Införskaffa en snygg återanvändbar vattenflaska som du kan återfylla

  Du har säkert haft känslan av att motivationen till träningen höjs enormt bara genom att köpa nya snygga träningskläder. Detta boostar oftast självförtroendet och gör så att man får en nytändning. Likadant går det att göra med vätskeintaget. Köp dig en riktigt fin vattenflaska som går att återanvända. Detta kommer att öka motivationen till att dricka mer på arbetstid och även göra din arbetskollegor gröna av avund.

  Införskaffa en snygg återanvändbar vattenflaska som du kan återfylla

  4. Ät frukt och grönt som innehåller en stor mängd vatten

  Det finns mängder av frukt och grönsaker som naturligt innehåller mycket vatten. Några exempel är gurka, jordgubbar, vattenmelon, aprikoser, zucchini, körsbär, spenat och broccoli. Att äta dessa frukter och grönsaker är ett riktigt bra tillskott till ditt dagliga vattenintag. Även om frukt och grönt är en bra källa till vatten så täcker det inte ditt dagliga vattenbehov, glöm därför inte att komplettera med vatten kontinuerligt under dagen.

  Använd en vattenautomat

  5. Använd en vattenautomat

  Ibland kan det vara svårt att få med sig vattenflaskan överallt på arbetsplatsen. Ofta tar man med den till ett möte, går ifrån mötet och glömmer då bort flaskan… Det gäller att skaffa sig rutiner när det kommer till vätskeintag och en förlorad flaska kan innebära att din dagliga rutin bryts och du går tillbaka till gamla mönster. Vad många inte tänker på är att det även är väldigt skadligt för miljön med plastflaskor. Ett riktigt bra alternativ till vattenflaskor på jobbet är att be arbetsplatsen att investera i en vattenautomat som är direktkopplad till fastighetens vattennät. Med en vattenautomat installerad får du alltid tillgång till friskt och kallt vatten! Många modeller kan också kolsyra vattnet för den extra fräscha känslan. Fördelarna är många och du slipper dessutom att bära runt på en vattenflaska. Smidigt för dig och bra för miljön.

  Vi på Waterlogic hoppas att du genom att följa dessa fem tips kommer att öka medvetenheten kring ditt vätskeintag och även prioritera vattnet högre upp på listan. Detta i sin tur kommer att leda till ett hälsosammare och piggare liv.