Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Culligan International and Waterlogic Group Holdings announcement

  Postat av ,

  Culligan International och Waterlogic Group Holdings tillkännager en sammanslagning för att skapa en ledare inom hållbara lösningar och tjänster för dricksvatten

  • Sammanslagningen kommer att påskynda leveransen av hållbara konsument- och kommersiella vattenlösningar och tjänster, vilket ger rent, säkert och mjukt vatten till mer än 100 miljoner konsumenter globalt.
  • Kompletterande geografiska och affärsprofiler kommer att hjälpa till att driva tillväxt genom att föra dessa lösningar till både befintliga och nya marknader och ytterligare distributionskanaler
  • Det sammanslagna företaget kommer att spara mer än 40 miljarder plastflaskor årligen genom hållbara lösningar för vattenfiltrering, rening och behandling

  ROSEMONT, IL, USA och MAIDENHEAD, Storbritannien – Culligan International ("Culligan"), det innovativa varumärket inom konsumentfokuserade hållbara vattenlösningar och tjänster, och Waterlogic Group Holdings ("Waterlogic"), en global designer, tillverkare, distributör och tjänsteleverantör av dispensrar för renat dricksvatten, tillkännagav idag att de har undertecknat ett definitivt avtal om att kombinera och skapa en ledare inom rent och hållbart dricksvattenlösningar och tjänster.

  Culligan är en ledande global leverantör av vattenlösningar och tjänster för konsumenter vars uppdrag är att leverera rent, säkert och mjukt vatten för att förbättra konsumenternas hälsa och välbefinnande och minska engångsplaster. Waterlogic har banat väg för tillämpningen av avancerad teknologi i designen av sina vattenautomater för kontor, sjukvård, utbildning, gästfrihet och offentliga miljöer för att leverera hållbart och säkert vatten.

  Tillsammans kommer det sammanslagna företaget att forma framtiden för rent och hållbart dricksvatten globalt och tillhandahålla vattenlösningar och tjänster för kunder hemma, på jobbet, på fritiden och på språng. Transaktionen tillför ytterligare skala och expertis för att driva innovation i utvecklingen av nya lösningar för vattenfiltrering, rening och behandling, utvidga dessa till både befintliga och nya marknader, och ytterligare distributionskanaler. Dessutom, genom att ta itu med det grundläggande behovet av tillhandahållande av rent, säkert, mjukt och hållbart vatten och minskningen av engångsplaster, kommer det sammanslagna företaget och dess kunder att bidra till att uppfylla FN:s hållbara utvecklingsmål (“SDGs”) och uppfylla sina respektive ledande miljö-, sociala och styrningsåtaganden (“ESG”).

  Scott Clawson, Chief Executive Officer av Culligan International, sa: "I mer än åtta decennier har Culligan fungerat som en ledande leverantör av lösningar och tjänster för vattenrening för konsumenter. Vårt fokus har varit att driva innovation, leverera den bästa konsumentupplevelsen och tillhandahålla lösningar som är både bra för människor och planeten, samtidigt som vi flyttar marknaden framåt. Dagens tillkännagivande representerar ett viktigt steg i vår utveckling mot dessa mål när vi lägger till Waterlogics talang, distributionspartner och innovativ teknologi till våra kompletterande erbjudanden runt om i världen. Tillsammans med Waterlogic-teamet tror vi att vi kan driva framtiden för rena och hållbara dricksvattenlösningar globalt och betjäna en bredare grupp kunder på den globala konsumentvattenmarknaden på 250 miljarder dollar.”

  Jeremy Ben-David, grundare och Group Chief Executive Officer för Waterlogic, sa: "Den kulturella, strategiska och industriella logiken i denna transaktion är tydlig och övertygande. Både Waterlogic och Culligan är målstyrda verksamheter med ESG förankrat i vår verksamhet. Innovation har varit en viktig drivkraft för båda företagens historiska framgång och tillsammans kommer vårt långtgående globala fotavtryck på flera marknader att ge oss möjlighet att ha en ännu större positiv inverkan på människor och miljö genom att ta med rent, säkert och mjukt vatten till fler kunder runt om i världen. Jag ser fram emot att arbeta med Scott och Culligan-teamet och är exalterad över framtiden som vi kommer att kunna erbjuda våra kunder, anställda, partners och de samhällen vi betjänar.”

  Ledarskap och styrning

  Det sammanslagna företaget kommer att ledas av Mr. Clawson, Chief Executive Officer för Culligan. Waterlogics ledningsgrupp kommer att spela en kritisk roll i det sammanslagna företaget, med Ben-David som Chief Executive Officer EMEA och medlem av Executive Leadership Team, och fortsätter sin roll som Chief Executive Officer Waterlogic när transaktionen är genomförd.

  Fonder som förvaltas av BDT Capital Partners, LLC ("BDT"), en handelsbank som förser närstående företag med långsiktigt, differentierat kapital, förvärvade en majoritetsandel i Culligan i juli 2021. BDT och dess medinvesterare kommer att vara majoritetsägare i det sammanslagna bolaget. Waterlogic förvärvades i januari 2015 av fonder som förvaltas av Castik Capital, den europeiska private equity-investeraren, tillsammans med Waterlogics ledning. Castik Capital fokuserar på att identifiera och utveckla investeringsmöjligheter över hela Europa där långsiktigt värde kan genereras genom aktiva partnerskap med ledningsgrupper. Castik Capital, Waterlogics ledningsgrupp och andra befintliga Waterlogics aktieägare kommer att behålla en meningsfull minoritetsägarposition i Culligan framöver. Villkoren för transaktionen avslöjades inte.

  Godkännanden och slutförande

  Transaktionen förväntas slutföras under andra halvåret 2022, under förutsättning att myndighetsgodkännanden erhålls och andra sedvanliga stängningsvillkor uppfylls. Tills transaktionen slutförs kommer båda företagen kommer att ständigt tillhandahålla uppdatering för att fortsätta att bedriva verksamhet som vanligt som två oberoende företag.

  OM CULLIGAN INTERNATIONAL

  Culligan International grundades 1936 och har sitt huvudkontor i Rosemont, Illinois, och är världsledande inom leverans av förstklassiga vattentjänster och lösningar som förbättrar konsumenternas hälsa och välbefinnande. Företaget är engagerat i hållbara lösningar och erbjuder några av de mest tekniskt avancerade vattenfiltrerings- och behandlingstjänsterna och lösningarna som finns tillgängliga, inklusive vattenavhärdare, dricksvattensystem och system för hela huset för husägare och flaskfria kylare för företag. Culligans nätverk av återförsäljare och direktverksamhet är det största i sin bransch, med mer än 7 500 anställda och 1 000 återförsäljare i 90 länder. Culligans 35+ varumärken servar mer än 50 miljoner konsumenter varje år och delar uppdraget att ge bättre vatten till konsumenterna var de än behöver det – i hemmet, på jobbet eller på språng. För mer information besök: www.corporate.culligan.com

  OM WATERLOGIC

  Waterlogic är en innovativ designer, tillverkare, distributör och tjänsteleverantör av dricksvattenautomater och tillbehör designade för miljöer som kontor, fabriker, sjukhus, restauranger, hotell, skolor och offentliga utrymmen. Från fristående, bänkskiva och integrerade dispensrar till högvolymslösningar för gästfrihet, vattentankstationer, fontäner och pannor, varje lösning fokuserar på att leverera vatten av bästa kvalitet på det säkraste och mest hållbara sättet. Waterlogic har egna dotterbolag i 23 länder. Dessutom spänner Waterlogics omfattande oberoende globala distributionsnätverk över 50 länder runt om i världen i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien, Australien och Sydafrika. För mer information besök: www.waterlogic.com

  Mediakontakter

  Andrew Spinelli/Alice Gibb

  Brunswick Group

  +1 312 468 7431 / +44 20 7823527134

  CulliganWaterlogic@brunswickgroup.com