Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Hjälp att göra ditt företag grönare

  Postat av ,
  Hjälp att göra ditt företag grönare

  I dagens otrolig konkurrenskraftiga handelsvärld är det inte lätt att vara grön. Få företag har råd att ignorera strävan efter hållbar verksamhet. Med sex av tio amerikaner som stöder USA: s deltagande i klimatavtalet i Paris är en sak klar: miljön är fortfarande en viktig faktor i den amerikanska vardagen.

  En handfull verksamheter bidrar till större delen av föroreningarna

  Endast åtta oljeföretag bär ansvaret för samma nivå av luftföroreningar som produceras i hela USA. Dessa tillverkare av fossila bränslen är antingen inte medvetna om sin giftiga produktion, eller är ovilliga att proaktivt minska den. Motargumenten erbjuder ett alternativt perspektiv. Världen behöver energi, luftkonditionering och moderna kontor vill gärna ha estetisk belysning.

  Dessa beteenden är en stor del av problemet. Människor slänger 16 miljarder plastlaminerade papperskoppar varje år. Detta motsvarar 6,5 miljoner träd, vilket framhäver den enorma effekten av våra dagliga vanor. Medan den årliga förbrukningen av plastflaskor som endast används en gång kommer att passera en halv miljon år 2021 i en plasthets som man benämner "lika farlig som klimatförändringen".

  Om företag bara kan göra små anpassningar till hur de hanterar sina anläggningar kan man räkna med otroliga vinster.

  Främja en positiv miljöpåverkan

  Den flaskfria vattenrörelsen engagerar miljögrupper, regeringar och företag genom ”tänkande utanför flaskan” eller genom att skippa plast och istället hitta hållbara, återfyllningsbara lösningar. Företaget öppnar nya kanaler som gör det möjligt för ett företag att förändras, vilket gör att hjulen börjar snurra mot en grönare framtid och så att 1,5 miljoner ton plast inte förvandlas till engångsflaskor varje år.

  Med produkter som Energy Star Coolers kan företag minska sina koldioxidutsläpp med upp till 72%. Dessa energieffektiva lösningar är även kända för att förhindra utsläpp av växthusgaser tack vare sitt värme- och kylsystem enligt de strikta normer som Miljöskyddsmyndigheten och USA:s energiminister fastställer.

  Waterlogic: Certifierad grön från botten och uppåt

  Att bli grön startar inifrån, och därför integrerar Waterlogic grönt tänkande i alla sina åtgärder för att utveckla en miljövänlig strategi.

  Waterlogic hjälper företag att närma sig hållbarhet genom funktioner som hela tiden beaktar miljön. Detta kan vara allt från inbyggda vilolägen som minskar energiförbrukningen till översvämnings- och läckningsdetekteringsmekanismer. Dessutom ser man till att säkerställa återvinningsbara material och att inte någon del av automaten hamnar på soptippen.

  Bli ISO 14001-kompatibel

  Standarden ISO 14000 hjälper företag att visa sitt engagemang för miljöansvar. Genom att välja Waterlogic kan din organisation uppnå ISO 14001-certifiering. Detta är ett erkännande som Waterlogic är väldigt ivriga att uppnå.

  Ditt företag kan uppnå ISO 14000-standard genom att:

  • Hela tiden minska miljöpåverkan av företagets maskiner;
  • Underteckna FN:s Globala Mål;
  • Att bibehålla företagens sociala ansvar som kärna i verksamheten.

  ISO-certifiering är helt inom räckhåll. Dessutom, allt eftersom Waterlogic fortsätter att samarbeta med företag som har liknande ambitioner, representerar denna strategi en aspiration som alla kan uppnå om man vill bli grönare.

  Stegen som gynnar företagen och planeten

  Att bli hållbar är fullt möjligt om företaget antar rätt inställning. Genom att fokusera på tre enkla saker man gör stegvis, kan du bli en grön verksamhet snabbare än du tror.

  Steg 1 – Bli förtrogen med lagstiftningen

  Genom att erkänna ISO-standarder och vara medveten om de stora resurserna som erbjuds genom globala miljöfrågor och som följer och förespråkar lagstiftning som stöder hållbarhet, så kan varje organisation uppmuntra till mer omfattande beteendeförändringar.

  Steg 2 - Ha en konversation

  Diskutera bristen på miljövänliga initiativ med kollegor i ett försök att förstå hur dagens plastförbrukning kan leda till att havet kommer att innehålla mer plast än fisk år 2050

  Steg 3 – Gräv fram besparingar

  En Waterlogic-dispenser besparar inte bara miljön, den skyddar också din företagsbudget genom att undvika leveranskostnader och minskar antalet engångsmuggar som används.

  Hållbara initiativ förbättrar företagens övergripande effektivitet

  Enkla regler, som att släcka lamporna i tomma rum, kan minska dina årliga utgifter med så mycket som 540 000 kr ($ 60.000 dollar) enligt Cornell University.

  Med några smarta steg kan din organisation gå mot en mer hållbar värld utan flaskor och att byta till en Waterlogic vattenautomat är ett positivt första steg. Kontakta en vattenexpert om du vill veta mer.