Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Hur du uppmuntrar dina barn till att dricka mer vatten

  Postat av ,
  Hur du uppmuntrar dina barn till att dricka mer vatten

  Eftersom barns kroppar är mindre än hos en fullvuxen är även deras vätskedepåer mindre. Detta innebär att barn och ungdomar har svårare för att behålla vätskebalansen än vad vuxna har. En annan aspekt som ytterligare ökar risken för vätskebrist hos barn är att de ofta inte inser att kroppen behöver påfyllning, och har heller inte kunskapen kring vattnets betydelse för sina kroppar.

  Barn är väldigt aktiva under dagarna. Dom leker, springer, skrattar och gör många roliga aktiviteter som innebär att vattenpåfyllningen ofta glöms bort.

  Med detta sagt så är det viktigt att vi vuxna tar ansvar och ser till så att våra barn inte får i sig för lite vatten!

  Lindrig vätskebrist kan göra så att ett barn blir trött, tappar uppmärksamheten och koncentrationen, och får en allmänt sämre mental kapacitet. Denna lindriga vätskebrist kan snabbt eskalera och bli allvarlig under varmare dagar eller vid fysisk ansträngning.

  Nu när skolorna har startat igen efter sommaruppehållet kan det vara en god idé att ge ditt barn mer kunskap kring vatten och dess viktiga funktioner. Exempelvis kan en sådan enkel sak som att dricka ett stort glas vatten till lunchen göra underverk för koncentrationen på eftermiddagens lektioner, som annars kan kännas utmattande och sega.

  Hur mycket vatten ska ditt barn dricka?

  Hur mycket vatten som ditt barn behöver dricka varje dag beror på ett flertal olika faktorer, bland annat:

  • barnets ålder
  • vädret och temperaturen
  • aktivitetsnivån under dagen

  Enligt Natural Hydratio Council behöver barn mellan åldrarna 4-13 i stora drag dricka mellan 6-8 glas vatten per dag. Eftersom storleken på glas kan variera något blir detta i snitt ca 1 – 1,5 liter vatten dagligen. Oftast så reglerar barnen sitt vätskebehov själva väldigt bra utan att tänka på det, men det är ändå viktigt att hålla koll på deras intag. Ett barn som t ex dricker onormalt mycket vatten men ändå inte tycks släcka sin törst bör undersökas av en läkare för att utesluta bakomliggande sjukdomar såsom diabetes.

  Tips för att få ditt barn att dricka mer vatten

  Tips för att få ditt barn att dricka mer vatten

  Om du nu tänker “det här låter ju jättebra, men det finns ingen chans att jag kan få mitt barn att dricka så mycket vatten varje dag” oroa dig inte! Vi har knåpat ihop ett flertal smarta taktiska knep som gör vattendrickandet roligt för barnen.

  • Skapa rutiner. Ge ditt barn ett glas vatten varje morgon till frukost, och ett varje kväll vid middagen. Uppmuntra han/hon att dricka upp allt och ge mycket beröm. Barn mår bra av att ha fasta rutiner i vardagen och de flesta äter, sover och vilar på bestämda tider. Att addera ytterligare en rutin för vätskeintaget bör därför inte vara några problem.
  • Barn gör ofta som sina föräldrar, så var därför en bra förebild genom att dricka ditt vatten framför dina barn, i synnerhet till måltiderna.
  • Lämna alltid en flaska vatten framme på bordet så att det finns lättillgängligt för ditt barn. Genom att det alltid står en tillbringare eller flaska framme blir barnet oftare visuellt påmint om det och kommer därför ta fler vattenpauser helt naturligt.
  • För de barn som verkligen har svårt för att dricka vatten kan man skapa ett belöningssystem. Detta kan innebära att ditt barn får en daglig nivå som skall uppnås för att få exempelvis en myskväll framför tv:n eller liknande.
  • Variera intaget. Ibland är det tröttsamt att bara dricka vatten och då kan det vara en god idé att smaksätta med färska frukter och bär eller byta till mjölk som även är rikt på kalcium. Vid vissa tillfällen kan man även lyxa till det och bjuda barnet på färsk juice som är fullpackad med vitaminer. Kom dock ihåg att juice också har ett högt sockerinnehåll.
  • Få dem att äta sitt vatten. De flesta frukter och grönsaker består av stora mängder vatten. Vattenmelon, gurka, jordgubbar, äpplen, för att nämna några få. Genom att se till så att ditt barn får i sig de 5 frukter om dagen som rekommenderas kommer de förutom en riklig vitamindos samtidigt få i sig en stor del av deras dagliga vätskebehov.
  • Skaffa en riktigt fin vattenflaska till ditt barn, t ex med barnets favoritlogo eller superhjälte tryckt på. Barnet kommer stolt att bära med sig vatten under dagen och även inspirera andra barn till att dricka mer. En egen vattenflaska uppmuntrar även barnet till mer självständighet och ansvar.
  • Sugrör med roliga motiv eller former kan vara trivsamt att ha vid middagen för att göra det hela lite mer lekfullt, speciellt om de vuxna också ansluter sig till sugrörsdrickandet.
  • Vi hoppas att dessa tips hjälper dig med att skapa bättre dryckesrutiner för dina barn. En stor fördel med att uppmuntra dina barn till att dricka mer vatten är att du troligtvis själv också kommer att få bättre rutiner och en bättre vätskebalans i kroppen!