• Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Läkarens 7 bra anledningar att dricka mer vatten

  Postat av ,
  Läkarens 7 bra anledningar att dricka mer vatten

  Vatten är den mest naturliga törstsläckaren. Det är också helt livsnödvändigt. Här är akutmedicinläkare Raijnish Jaiswals 7 bra anledningar att dricka mer vatten.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Det amerikanska livsstils- och hälsomagasinet Insider har intervjuat läkaren Rajnish Jaiswal, som arbetar inom akutmedicin, om varför tillräckligt med vatten är rätt och viktigt för människokroppen:

  1. Kan få dig att gå ner i vikt: Om du kämpar med övervikt kan mer vatten före varje måltid (och under hela dagen) göra dig mättare. Som ett resultat får du i dig färre kalorier.
  2. Verkar stötdämpare för leder: Vätskan som smörjer kroppens leder, den så kallade synovialvätskan som utsöndras av synovialmembranet, består av mycket vatten. Du måste därför dricka tillräckligt med vatten för att kroppen ska producera tillräckligt av denna vätska.
  3. Bra för att hålla huden mjuk: Torr hud blir öm och stram. Men visste du att den kan bli torr om du dricker för lite vatten?
  4. Reglerar kroppstemperaturen: Om du inte har en bra vätskebalans i kroppen kommer du inte att kunna reglera din kroppstemperatur tillräckligt bra.
  5. Ökar prestationen inom idrotten: Du presterar faktiskt bättre om du dricker ordentligt under fysiskt ansträngande aktiviteter. En som tränar kan förlora 6 till 10 % av sin egen kroppsvikt på grund av vätskeförlust från svett.
  6. Förhindrar förstoppning: Tillräckligt med vatten behövs för att du ska ha en välfungerande matsmältning. Om du inte dricker tillräckligt, kommer saker och ting snabbt att stanna upp. Bokstavligen.
  7. Hjälper hjärnan: Om du får för lite vatten blir du snabbt okoncentrerad och har också sämre minne och fokus.

  Läkarens 7 bra anledningar att dricka mer vatten

  Men hur mycket vatten ska jag dricka? Det finns inga exakta tumregler för hur mycket vatten du bör dricka dagligen. Hur mycket vatten du faktiskt behöver beror på din kroppsvikt, aktivitetsnivå och hur varmt det är. Läs mer på Norska Hälsoinformatiken (NHI) i en artikel om vatten- och vätskebehov.