Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Vad är en vattenautomat?

  Postat av ,
  Vad är en vattenautomat?

  En vattenautomat gör så att alla arbetsplatser kan få obegränsad tillgång till filtrerat, friskt dricksvatten genom att använda den befintliga vattenledningen. Du kan enkelt placera ett glas, en flaska eller en karaff under kranen och sedan dra i en spak eller trycka på en knapp för att fylla behållaren. Automaten har ett kylaggregat som kyler ditt dricksvatten till rätt temperatur innan det sedan hamnar i ditt glas. Många av automaterna erbjuder också andra funktioner som kolsyresättning, filtrering och okylt vatten. Några av automaterna erbjuder också hetvatten för värmda drycker. Beroende på vilken modell som passar din arbetsplats kan vattentemperaturerna variera mellan:

  • Kallt (standardinställning 4-6°C)
  • Okylt (samma temperatur som från vattenledningen)
  • Varmt (standardinställning 87°C, andra alternativ 75°C eller 93°C)
  • Extra varmt (standardinställning 95°C, andra alternativ 80°C eller 87°C)

  Med en mängd olika modeller att välja mellan, kommer du utan svårtigheter att hitta en vattenautomat som ger din arbetsplats en riktigt lyxig känsla. Varje modell är certifierad i enlighet med högsta standard, vilket också är ett bevis på ditt engagemang för miljön eftersom du minskar vattenförbrukningens koldioxidavtryck på din arbetsplats med upp till 72 %. Utbudet av olika storlekar gör att du enkelt kan fylla på ett glass, en karaff eller en sportflaska från en snygg automat i svartbetsat ek-laminat, till exempel vattenkylaren Atlantis, och du kommer alltid att ha kylt vatten redo inför nästa viktiga möte.

  Hur renar vattenautomaten vattnet?

  Våra vattenautomater kyler och i första steget renar vattnet med avancerad kolfiltrering. Våra Firewall™-maskiner har dessutom ytterligare en process i två steg som inkluderar UV-rening och BioCote® ytbehandling.

  Kolfiltrering

  Steg ett innebär högeffektiv kolfiltrering som hjälper till att förbättra dricksvattenkvaliteten med hjälp av poröst kol som effektivt filtrerar bort föroreningar som påverkar smak, färg och lukt på kranvatten. Denna typen av föroreningar kan till exempel vara klor, petrokemikalier och andra gifter. Kolfiltret avlägsnar dem alla.

  UV-rening

  Steg två innebär en mikrobiologisk rening med hjälp av UV-teknologi, vilket eliminerar upp till 99.9999 % av bakterierna i dricksvatten. Firewall™ -tekniken är fri från kemikalier och består av UV-belysning som placeras vid vattenutloppet för att utplåna mikroorganismer så som E. Coli och Salmonella.

  BioCote® Sanitation

  BioCote® är en silverbaserad antimikrobiell beläggning som sitter på de yttre ytorna för att förhindra bakterietillväxt. Detta utgör ytterligare ett hygieniskt skyddslager, speciellt vid områden som ofta berörs och där mikroorganismer lättare kan växa till sig, till exempel vid och på knappar och spakar. Tillsammans med de andra två reningsteknologierna garanterar BioCote® den högsta nivån av antimikrobiellt produktskydd.

  Är det lätt att använda en vattenautomat?

  Vattenautomaterna är utformade så att de passar både kontor, inom sjukvården och på mässor och events. De är otroligt lättanvända och oftast behövs inte mer än ett tryck på en knapp eller att man använder en tappkran för att fylla ett glas med kylt, naturellt, uppvärmt vatten, med eller utan kolsyra. Om du vill flytta din enhet ska du se till att en kvalificerad Waterlogic-tekniker gör det åt dig.

  Vattenkylare med fördelar som alla kan njuta av

  När du investerar i friskt dricksvatten på ditt kontor undviker du riskerna och omaket som finns genom att dricka direkt från kranen. Enligt en studie från Brava vattenrening så riskerar en av tre svenskar att deras dricksvatten innehåller kemikalier. Så sent som i mars 2019 uppmanades hushållen i Mörrum att koka sitt vatten efter att en vattenledning grävdes av. I USA avslöjades i januari 2019 att cirka 100 av 240 prover från Newarks vattensystem uppnådde en blynivå som överskred den rekommenderade säkerhetsgränsen. Man hittade även höga halter av haloättikssyror: en biprodukt från vattnets desinfektionsprocess som kan orsaka hudirritation och som har potentiell cancerrisk.

  Oavsett om du häller upp ett glas kolsyrat vatten och blandar i färsk frukt eller brygger en kopp kaffe, så vet du att det alltid kommer att smaka riktigt gott. Genom att erbjuda ett utbud av dricksvatten kan du dessutom ge dina anställda ett nyttigt alternativ till fruktjuice, saft eller läsk.

  vandautomat
  Är det dags att överväga att investera i en vattenautomat? D