Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Waterlogics förvärv av Billi sträcker sig internationellt

  Postat av ,
  Waterlogics förvärv av Billi sträcker sig internationellt

  Waterlogic är den ledande globala designern, tillverkaren, distributören och leverantören av renande dricksvattenautomater och företaget har nu tecknat ett slutgiltigt avtal att förvärva 100% av Billis verksamhet i Australien, Storbritannien och på den internationella marknaden.

  Avtalet, som tillkännagavs den 13 mars 2018, innebär att dessa två avancerade organisationer, som delar ett starkt engagemang för att tillhandahålla högkvalitativa innovativa dricksvattenprodukter, tjänster och lösningar på arbetsplatser, skolor, sjukhus, mat och dryck och till konsumenter globalt, nu slår sig samman.

  Waterlogic har sitt huvudkontor i Storbritannien och har även dotterbolag runt om i världen och ett omfattande och expanderande oberoende globalt distributionsnät där över 50 länder ingår.

  Billi är en ledande designer, tillverkare och distributör av produkter som tillhandahåller tillgång till kokande, kylt och kolsyrat filtrerat dricksvatten från en enhet direkt under handfatet och därför kallar man dessa Under-The-Sink (UTS)-enheter eller under-bänk-system. Designers och arkitekter älskar denna typ av enheter för sin tidlösa stil och platsbesparande design. Företaget har huvudkontor i Melbourne i Australien och har sammanlagt 140 anställda i Australien och Storbritannien.

  Denna utökande sammanslagning blir en kombination av Billis prisbelönta UTS-produkter och Waterlogics globala distributionsnät, kundbas och reningsteknik och detta förväntas påskynda tillväxten för både nya och befintliga marknader.

  Waterlogic Groups VD, Jeremy Ben-David säger: "Förvärvet av Billi kommer att se två toppklassiga varumärken med avancerad teknik, kvalitetsrykte och kundservice samt kompletterande produktportföljer att gå åt samma håll. Denna kombination kommer att positionera Waterlogic som en fullständig leverantör av alla vattenlösningar och detta kommer att öka vår globala tillväxt avsevärt. Transaktionen är ett bevis på mycket bra resultat från Billi och vi välkomnar varmt deras 140 anställda till Waterlogic; Vi ser fram emot att arbeta med Dan Lindsay och Billi-teamet för att förbättra vår kombinerade portfölj av innovativa produkter och för att öppna nya distributionskanaler globalt. "

  Waterlogics VD för Australasien, Carl Crowley säger: "Vi har sedan 15 år tillbaka haft ett partnerskap med Billi, med enheter som för närvarande används i Australien och Storbritannien. Genom att kombinera våra komplementära styrkor och förmågor kommer vi att bli ännu mer effektiva när det gäller att tillgodose företag och konsumenters behov globalt, vilket är att ge tillgång till dricksvatten av mycket hög kvalitet."

  Billis VD, Dan Lindsay säger, "Waterlogic är den naturliga partnern för att påskynda tillväxten från Billis redan starka australiensiska bas. Kombinationen av Waterlogics väl etablerade globala distributionsnät och Billis specialutbud innebär att fler företag och hem runt om i världen kommer att njuta av gott, filtrerat dricksvatten. Vi får en starkare tillväxtpotential, och vi gläder oss över de möjligheter som ligger framför oss."

  Affären förväntas gå i lås i slutet av mars 2018.

  Waterlogic förvärvades i januari 2015 av förvaltaren Castik Capital, en europeisk privat kapital-investerare. Förvärvet av Billi är den 16: e manifestationen av bolagets köp- och byggstrategi, efter andra omfattande förvärv i USA, Storbritannien, Australien, Spanien, Frankrike, Tyskland och Skandinavien.

  Pressansvarig

  Rosanna Turner, Group Marketing Communications Manager

  marketing@waterlogic.com

  Om Waterlogic

  Waterlogic är en innovativ designer, tillverkare, distributör och operatör av Point-Of-Use (POU)-system för dricksvattenrening och vattentankar som är utformade för miljöer som kontor, fabriker, sjukhus, hotell, skolor, restauranger och andra arbetsplatser. Företaget grundades 1992 och Waterlogic var då ett av de första företagen att introducera POU-system till kunder över hela världen och har stått i spetsen för POU-marknaden, främjandet av produktdesign och kvalitet, tillämpning av ny teknik och försäljning och service i världsklass. Waterlogic har egna dotterbolag på många marknader och ett omfattande och expanderande oberoende globalt distributionsnät på plats och når idag över 50 länder runt om i världen. Waterlogics produkter distribueras för närvarande i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien, Australien och Sydafrika. Waterlogics ledande marknader är USA, Australien och Västeuropa, särskilt Storbritannien, Skandinavien, Tyskland och Frankrike.

  Om Castik

  Castik Capital S.à r.l ("Castik") förvaltar investeringar i privat kapital. Castik är en europeisk investeringsstrateg för kapital, som har förvärvat betydande ägarpositioner i europeiska privata och offentliga företag, där långsiktigt värde genereras genom aktiva partnerskap med ledningsgrupper.

  Castik grundades 2014, har sitt huvudkontor i Luxemburg och fokuserar på att identifiera och utveckla investeringsmöjligheter i hela Europa. Rådgivaren till Castik är Castik Capital Partners GmbH, med säte i München. Investeringar görs av den luxemburgska fonden, EPIC I SLP, den första fond som förvaltas av Castik, och deras senaste fond låg nära 1 miljard euro i juli 2015.

  Om Billi

  Billi är en tillverkare och distributör av innovativa dricksvattensystem. År 1989 utvecklade och tillverkade Billi ett banbrytande under-bänk-system (UTS) för tillgång av kokande och kylt filtrerat dricksvatten. Idag fortsätter Billi att vara ledande inom industrin med kokande, kylt och kolsyrat under-bänk-system som sparar utrymme, energi och tid hemma och på arbetsplatsen. Billi-system tillverkas i Melbourne, Australien och distribueras globalt, inklusive Nya Zeeland, Hong Kong, Singapore, UAE och Storbritannien. För mer information, besök Billis hemsida på https://www.billi.com.au