Har du fått e-post från Culligan? Den var från oss.
Waterlogic Sverige AB kommer snart att byta namn till Culligan. Vi kommer att fortsätta vår stolta tradition i Norden under ett namn som är nytt här, men som etablerades 1936 och är internationellt erkänt.
I praktiken innebär detta ingen förändring för våra kunder. Alla anställda på Waterlogic fortsätter med oss, och ger samma goda service till våra befintliga och nya kunder i området.

 • Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  UV-rening för vattenautomater på arbetsplatsen

  Ljuset som eliminerar det onda

  Det ultravioletta ljuset som används i våra vattenautomater skapar ett effektivt skydd mot bakterier, detta bidrar till ett rent och säkert vatten. UV-ljus “spränger” bakteriernas DNA-kärnor vilket innebär att spridningen av bland annat Hepatit och Salmonella förhindras. Denna UV-teknologi har vi på Waterlogic nu tagit ett steg längre. Med vår patenterade teknik Firewall riktas UV-ljuset direkt mot vattenutloppet, vilket innebär att 99,9999% av alla bakterier elimineras - 100 % av tiden.

  Image of UV light

  Vad är Ultraviolett ljus vattenrening

  Vi har alla någon gång hört talas om ultraviolett ljus, men vad är det egentligen och hur fungerar det? UV-strålning kan delas upp i tre olika kategorier. UVA-strålning utsätts vi dagligen för under soliga dagar. Det är denna strålning som gör oss solbrända. UVB som har en något kortare våglängd än UVA kommer också från solen, denna strålning är bra för kroppen i måttliga mängder då den ökar kroppens produktion av D-vitamin, gör huden tjockare och ökar mängden pigment. En alltför hög dos av detta ljus är dock skadlig och gör så att huden bränns och blir röd. Sista kategorin är UVC-ljus. Detta ljus produceras naturligt av solen men når aldrig jordens yta eftersom det absorberas av atmosfären. Waterlogic använder sig enbart av den godkända UVC-strålningen i sina produkter. Vi har konfigurerat våra lampor till att frigöra UV-lampans energi vid 253,7 nm vilket har visat sig vara den mest optimala våglängden mot bakterier och virus.

  UV-rening garanterar rent vatten på din arbetsplats

  På många arbetsplatser är det av yttersta vikt att dricksvattnet håller hög kvalitet. Sjukhus, äldreboenden och andra hälsorelaterade institut ställer höga krav på hygienen inklusive dricksvattnet. Bakterier i vattnet kan få allvarliga konsekvenser för personer med nedsatt immunförsvar, därför måste dricksvattnet hålla samma höga kvalitet - 365 dagar om året.

  Fördelar med UV-rening

  UV-rening kan hantera miljontals liter vatten per dag till en mycket låg kostnad. Underhållet är minimalt och själva UV-lampan byter man omkring två gånger per år. Många reningsmetoder kräver dyra och giftiga kemikalier, dessa kan dessutom påverka vattnets smak och lukt. UV-rening använder endast ljus för att rena ditt vatten och påverkar därför inte vattnets doft och arom.

  Läs mer om våra produkter som använder UV-rening för att eliminera bakterier

  C2 Firewall® (C2 FW)

  Image of product C2 Firewall® (C2 FW)
  C2 FW är perfekt för mindre kontor och arbetsplatser som får möjlighet att dricka filtrerat, kylt vatten. Rent och friskt!

  Funktioner

  • Firewall®️ UV-rening för tryggt vatten
  • Finns även som pedalstyrd modell
  • Varmt, kallt eller naturellt vatten
  • Kompakt och lätt att placera

  C3 Firewall® (C3 FW)

  Image of product C3 Firewall® (C3 FW)
  C3 Firewall® (C3 FW) är det nyaste tillskottet i Waterlogicfamiljen. Med en stilistisk design kombinerat med Firewall™ – vår egen överlägsna reningsteknologi baserat på UV-rening.

  Funktioner

  • Firewall®️ UV-rening för tryggt vatten
  • Diskret med ett stilistiskt formspråk
  • Smart design med tydliga knappar
  • Finns även som pedalstyrd modell

  Läs mer om UV-rening

  Med över 25 års erfarenhet står vi till ditt förfogande för att svara på dina vattenfrågor!

  kontakta oss för att lära dig mer

  Top