• Begär offert
 • Idag har Waterlogic besparat planeten från motsvarande engångs-plastflaskor

  Porla Brunn källvatten
  Porla Brunn

  En liten ort med stora resurser...

  Mellan Laxå och Hasselfors i Örebro ligger samhället Porla som huserar den kända källan Porla Brunn. Porla är sedan länge en brunnsort och dokumenteras första gången redan 1616 även om man vet att munkar använda källan som mötesplats på sina vandringar mellan klostren i Ramundeboda och Riseberga redan på medeltiden.

  Vatten med läkande krafter

  I takt med att verksamheten i Porla växte tillkom också behovet av övernattningshus, stall, kök och förnöjelser. 1809 tillkom badhus för gästerna samt den ikoniska träpaviljongen över själva källan. Under sekelskiften fortsätter verksamheten att bidra till ortens välstånd, men början nu avta. Idag står endast ett fåtal byggnader kvar och så brunnen som fortfarande ger det kalla, klara vattnet, känt för sina fantastiska egenskaper.

  Porla Brunn vatten med läkande krafter

  Porla Brunn källvatten

  Källvatten med anor, direkt till din dörr

  I dag är Porla Brunn en modern industrianläggning. Man lägger stor vikt vid kontroll och analys och innehar samtliga nödvändiga certifikat för europeiska kvalitetsstandarder. Verksamheten är byggd kring det källvatten som distribueras i våra refillflaskor om 18,9 liter. Flaskorna är kontrollerade mot tillåtna värden av Bisfenol och kan tack vare vårt omfattande retursystem användas i flera år innan de återvinns i plaståtervinningen.

  Flaskorna ingår i ett noggrant kontrollerat retursystem. Genom retur i samma distribution kan vi hålla kostnaden för material och miljöpåverkan till ett minimum. Flaskorna rengörs, desinficeras och kontrolleras, varefter de återfylls och försluts. Varje flaska märks upp med datum och ett ID-nummer för att kunna spåras.

  Hälsoeffekter i modern tid

  Källvattnet från Porla Brunn är gott såväl kallt som varmt och det är nog en av de viktigaste egenskaperna för att ge lust att dricka mer vatten. Smaken. Temperaturen. Med detta kommer bättre hälsa automatiskt. Trötthet och huvudvärk uppstår med sällan med rätt vattenintag. Helt enkelt hälsoeffekter i modern tid.

  Källvatten på arbetsplatsen

  Därför är det smidigt med en källvattenkylare på arbetsplatsen. Det gör det enkelt att ta ett glas vatten och våra vattenflaskor är enkla att byta själv när det behövs. Vattenkylarna kan enkelt flyttas och då de bara behöver ett vanligt strömuttag är de lämpliga för tillfälliga arbetsplatser eller där det saknas vattenledning för fast installation.

  Våra vattenkylare har i de flesta fall möjlighet att servera både kylt och varmt vatten. Det senare är lämpligt för drycker som te, kaffe och choklad. Några av våra modeller har också möjlighet att servera kallt kolsyrat vatten (med kolsyretub som tillbehör). Exempel på installationsplatser är butiker, byggarbetsplatser, mässor, kontorspentry etc. Vi levererar kylarna och vatten till tusentals nöjda kunder varje år.

  Waterlogic källvattenkylare

  Top